- Hem
- /
- Biffar av vildsvinsfärs med...
Biffar av vildsvinsfärs med gräddsås
Biffar av vildsvinsfärs med gräddsås, lättbakad spetskål, knaprigt bacon och rårörda lingon
4 personer
Ingredienser
550 g vildsvinsfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1-2 msk smör
1 ägg
1 msk senap
2 krm enbär, mortlade
3 krm salt
1 msk rapsolja
1 pkt bacon (140 g)
Sås
50 g rotselleri
0,5 gul lök
1 msk rapsolja
2 timjankvistar
2 dl vispgrädde
2,5 dl vatten
1,5 msk äppelcidervinäger
1,5 kycklingfond- eller viltfond
0,5 tsk salt
Kål
300 g spetskål
1 msk olivolja
1 krm salt
Tillbehör
Kokt potatis, rårörda lingon
Gör så här
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör i en kastrull på låg temperatur. Lägg färs, lök, ägg, senap, enbär och salt i bunken och blanda ordentligt. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida på medelhög temperatur tills de har en fin brynt yta och innertemperaturen är 70°.
Sås
Skala och fintärna rotsellerin. Skala och finhacka löken. Fräs selleri och lök i olja tillsammans med timjankvistarna i en kastrull 2–3 min. Häll på grädde, vatten, vinäger och fond. Koka upp och låt koka tills ca 3 dl återstår. Sila såsen och koka upp på nytt precis före servering.
Finstrimla och knaperstek baconet.
Sätt ugnen på 200°. Riv kålbladen i stora bitar och lägg dem på en plåt. Blanda kålen med olja och salt. Ugnsbaka kålen mitt i ugnen ca 10 min.
Strö bacon över biffarna och servera med kål, gräddsås kokt potatis och rårörda lingon.
