- Hem
- /
- Vildsvinsköttbullar
Vildsvinsköttbullar
Av vildsvinsfärsen med sin milda viltsmak blir det fina viltköttbullar. Vildsvinsfärsen är mager därför är det bra att blanda grädde i köttbullssmeten. Om du önskar en tydligare fläkt från skogen kan du smaksätta med krossade enbär och timjan. Servera med lingon och potatismos.
Ingredienser
500 g vildsvinsfärs
½ gul lök
1 kokt, kall potatis (ca 50-75 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl vispgrädde
Eventuell smaksättning
1 tsk timjan, torkad
4 enbär
Smör till stekning
Till servering
Rårörda lingon och potatismos
Gör så här
- Riv löken fint och fräs den i lite olja över svag värme i ca 5 minuter.
- Den ska inte få färg utan bara bli mjuk. Låt den kallna på ett fat.
- Riv den kokta potatisen fint.
- Blanda färsen med riven lök och potatis.
- Tillsätt salt, peppar, ägg och grädde och eventuellt timjan och krossade enbär.
- Forma köttbullar av färsen och stek dem i smör i en stekpanna.
- Ett tips är att först tillaga köttbullarna i ugnen och sedan steka dem i stekpanna för att de ska få färg på ytan.
- Lägg dem i så fall i en oljad långpanna och tillaga dem mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175˚.
- Stek dem sedan i smör.
