- Hem
- /
- Vild carbonara
Vild carbonara
Gott och lättlagat med vildsvinsbacon! Krämig pasta som är lika god en måndagskväll som till fredagsmys – med krispighet och smaker som passar både barn och vuxna.
4 port
Ingredienser
500 g spaghetti
2 paket vildsvinsbacon (klippt i 2 cm bitar)
4 äggulor
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Ca 1 dl av pastavattnet
Gör så här
- 1Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda äggulor, hälften av osten samt salt och svartpeppar i en liten skål.
- Häll av pastavattnet, spara ungefär ½ deciliter av vattnet. Lägg tillbaka den nykokta pastan och vattnet i kastrullen, tillsätt stekt bacon och ägguleblandning.
- Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesanost och lite extra nymalen svartpeppar.
Till servering
Lägg upp på ett fat. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.
