1. Hem
  2. /
  3. Vild carbonara

Vild carbonara

Gott och lättlagat med vildsvinsbacon! Krämig pasta som är lika god en måndagskväll som till fredagsmys – med krispighet och smaker som passar både barn och vuxna.

4 port

 

Ingredienser

500 g spaghetti

2 paket vildsvinsbacon (klippt i 2 cm bitar)

4 äggulor

2 dl riven parmesanost

1/2 tsk salt

2 krm nymalen svartpeppar

Ca 1 dl av pastavattnet

 

Gör så här

  1. 1Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda äggulor, hälften av osten samt salt och svartpeppar i en liten skål.
  4. Häll av pastavattnet, spara ungefär ½ deciliter av vattnet. Lägg tillbaka den nykokta pastan och vattnet i kastrullen, tillsätt stekt bacon och ägguleblandning. 
  5. Lägg upp i djupa tallrikar, strö över parmesanost och lite extra nymalen svartpeppar.

 

Till servering

Lägg upp på ett fat. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.

 

Recept från svensktvildsvinskott.se

En grå skål med en tallrik med spagetti och vildsvinskött med en äggula på toppen. En gaffel ligger i tallriken.
Fotograf: Svenskt vildsvinskött Karin Schaefer 2021 Recept: Svenskt vildsvinskött