1. Hem
  2. /
  3. Kryddig vildsvinskorv

Kryddig vildsvinskorv

Kryddig vildsvinskorv med dillpicklad gurka

Det finns flera sorters vildsvinskorv att köpa. Matcha korven med sallad och dillpicklad gurka. Också din favoritsenap på det.

 

Ingredienser

4 vildsvinskorvar

4 korvbröd

 

DILLPICKLAD GURKA:

1 gurka

½ tsk salt

½ dl ättiksprit

1 dl strösocker

2 dl vatten

3 msk hackad dill, färsk eller fryst

 

Gör så här

BÖRJA MED GURKAN:

Skölj gurkan, skiva den tunt med vass kniv eller mandolin och lägg den i en skål, blanda med salt.

Ställ något tungt på gurkskivorna så att det blir press på dem och låt stå i ca 30 minuter.

Krama ur gurkskivorna och lägg dem i en burk.

Blanda ättiksprit, socker, vatten och dill, rör tills sockret har löst sig.

Häll lagen över gurkan i burken och låt stå i cirka 2 timmar.

Förvara den sedan i kylen.

 

Stek eller grilla korven på medelvärme. Lägg ett salladsblad i varje korvbröd. Toppa korven med gurka och senap.

 

Recept från svensktvildsvinskott.se

En grå tallrik med en vildsvinskorv i bröd. På korven finns gul senap och picklad gurka och sallad.
Fotograf: Svenskt vildsvinskött Karin Schaefer 2021 Recept: Svenskt vildsvinskött