- Hem
- /
- Kryddig vildsvinskorv
Kryddig vildsvinskorv
Kryddig vildsvinskorv med dillpicklad gurka
Det finns flera sorters vildsvinskorv att köpa. Matcha korven med sallad och dillpicklad gurka. Också din favoritsenap på det.
Ingredienser
4 vildsvinskorvar
4 korvbröd
DILLPICKLAD GURKA:
1 gurka
½ tsk salt
½ dl ättiksprit
1 dl strösocker
2 dl vatten
3 msk hackad dill, färsk eller fryst
Gör så här
BÖRJA MED GURKAN:
Skölj gurkan, skiva den tunt med vass kniv eller mandolin och lägg den i en skål, blanda med salt.
Ställ något tungt på gurkskivorna så att det blir press på dem och låt stå i ca 30 minuter.
Krama ur gurkskivorna och lägg dem i en burk.
Blanda ättiksprit, socker, vatten och dill, rör tills sockret har löst sig.
Häll lagen över gurkan i burken och låt stå i cirka 2 timmar.
Förvara den sedan i kylen.
Stek eller grilla korven på medelvärme. Lägg ett salladsblad i varje korvbröd. Toppa korven med gurka och senap.
