- Hem
- /
- Pizza bianco med pulled...
Pizza bianco med pulled pork
Ingredienser
4 portioner
4 tortillabröd eller förgräddad pizzabotten
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
200 g skogssvamp eller champinjoner
100 g grönkål
1 rödlök, tunt skivad
Cirka 400 g pulled pork vildsvin (se separat recept)
2 dl riven ost, t ex lagrad prästost eller Västerbotten
ca 2 msk neutral rapsolja
Salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda crème fraiche och vitlök i en skål.
- Skölj svampen och skär i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek svampen, salta.
- Repa bladen från grönkålen i små bitar och skär bort den grova nerven i mitten.
- Lägg bitarna i en skål och olja in dem med 1 msk olja.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
- Lägg bröden eller pizzabottnarna på plåt med bakplåtspapper.
- Bred på crème fraiche-blandningen och strö över riven ost.
- Fördela svamp, grönkål, skivad rödlök och pulled pork över pizzorna och baka dem i övre delen av ugnen tills de har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.
