1. Hem
  2. /
  3. Pizza bianco med pulled...

Pizza bianco med pulled pork

Ingredienser

4 portioner

 

4 tortillabröd eller förgräddad pizzabotten

2 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta, pressad

200 g skogssvamp eller champinjoner

100 g grönkål

1 rödlök, tunt skivad

Cirka 400 g pulled pork vildsvin (se separat recept)

2 dl riven ost, t ex lagrad prästost eller Västerbotten

ca 2 msk neutral rapsolja

Salt och svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda crème fraiche och vitlök i en skål.
  3. Skölj svampen och skär i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek svampen, salta.
  5. Repa bladen från grönkålen i små bitar och skär bort den grova nerven i mitten.
  6. Lägg bitarna i en skål och olja in dem med 1 msk olja.
  7. Skala och skiva rödlöken tunt.
  8. Lägg bröden eller pizzabottnarna på plåt med bakplåtspapper.
  9. Bred på crème fraiche-blandningen och strö över riven ost.
  10. Fördela svamp, grönkål, skivad rödlök och pulled pork över pizzorna och baka dem i övre delen av ugnen tills de har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.

 

Recept från svensktvildsvinskott.se

En pizza på en vit tallrik. På pizzan finns svamp, rödlök, pulled pork och grönkål
Fotograf: Svenskt vildsvinskött Karin Schaefer 2021 Recept: Svenskt vildsvinskött